Best of Wild Africa

Code: 2880
28 nopti / 30 zile
Categoria:
 • Best of Wild Africa
Book & Fly iti propune un circuit inedit in care vei avea ocazia sa vizitezi cele mai importante si mai pitoresti atractii turistice ale continentului african. Vei traversa nu mai putin de 7 tari: Namibia, Africa de Sud, Botswana, Zambia, Kenya, Tanzania si Uganda, in care vei avea parte de aventuri de neuitat – vei conduce prin Desertul Namib, vei face safari in Parcurile Nationale Etosha, Delta Okavango, Serengeti, Ngorongoro, Lacul Manyara, vei observa balenele in Peninsula Cape, vei admira orasul Cape Town dar si impresionanta Cascada Victoria, te vei intalni cu etnicii maasai in Kenya dar si cu gorilele de munte in padurea impenetrabila a Parcului Bwindi din Uganda.
Tarifare la cerere.
 
Tip optiune Locatie Hotel Rating Tip camera
CONFORT
Sesriem SOSSUS DUNE LODGE Lodge Chalet
Swakopmund SWAKOPMUND GUESTHOUSE 4* Standard Room
Vingerklip VINGERKLIP LODGE Lodge Standard Room
Okaukuejo OKAUKUEJO REST CAMP Camp Standard Room
Namutoni NAMUTONI REST CAMP Camp Standard Room
Otjiwarongo OKONJIMA MAIN CAMP Camp Standard Room
Cape Town CITY LODGE WATERFRONT Lodge Standard Room
Delta Okavango XAKANAXA CAMP Camp Standard Room
Parcul National Chobe CHOBE GAME LODGE Lodge Standard Room
Livingstone ZAMBEZI SUN 4* Standard Room
Nairobi SOUTHERN SUN MAYFAIR 4* Standard Room
Maasai Mara KEEKOROK LODGE Lodge Standard Room
Serengeti SERENGETI SERENA LODGE lodge Standard Room
Ngorongoro NGORONGORO SOPA LODGE lodge Standard Room
Lacul Manyara MANYARA SERENA SAFARI LODGE lodge Standard Room
Kampala CASSIA LODGE Lodge Standard Room
Bwindi GORILLA VALLEY LODGE Lodge Standard Room
Parcul National Lacul Mburo EAGLES NEST Camp Tended Room
Ziua1

Plecare din Bucuresti

Ziua2

Sosire in sesriem

Dupa sosirea pe aeroportul din Windhoek te vei indrepta catre Biroul de inchirieri auto.
Vei lua in primire autoturismul pe care il vei avea la dispozitie pe durata circuitului.
Self drive 333 km
De la aeroportul din Windhoek vei calatori cu masina inchiriata catre Desertul Namib, unde te vei caza la lodge in Sesriem.
Ziua3

SESRIEM - DESERTUL NAMIB - SWAKOPMUND

Self drive 346 km
Astazi vei conduce spre Swakopmund via Solitaire. Vei traversa Parcul Namib Naukluft, ce prezinta un peisaj impresionant, unic, cu cele mai inalte dune de nisip din lume, crestele ajungand pana la inaltimi de 320 m. Una dintre principalele atractii ale Desertului Namib - Sossusvlei este situata in preajma depresiunilor Dead Vlei si Hidden Vlei, inconjurate de dune imense de nisip, considerate ca cele mai inalte din lume. In depresiunile din zona, numite de localnici vlei, datorita solului argilos impermeabil, in sezonul ploios se formeaza acumulari de apa avand o forma circulara specifica. Aici poti urca pe Duna 45 sau merge pe jos aproximativ 45 minute. Vei continua cu vizita la Canionul Sesriem care este alaturi de vlei-uri sursa principala de apa in sezonul uscat. Vei continua drumul pentru a ajunge la Solitaire, dupa cum sugeraza si numele, o mica asezare izolata din apropiere de Parcul Namib Naukluft dupa care vei ajunge la Swakopmund.
Ziua4

SWAKOPMUND - DAMARALAND

Self drive 390 km
Astazi vei calatori spre Damaraland, zona situata intre Desertul Namib si Desertul Kalahari, ce ofera calatorului poate cea mai captivanta imagine. Vei calatori spre Henties Bay catre Uis si apoi catre Twyfelfontein. Vei putea vizita Twyfelfontein, o zona stancoasa unde se pot vedea peste 2000 de desene preistorice, declarata de catre UNESCO Patimoniu Universal in 2007, dupa care vei avea ocazia sa observi numeroase albii ale unor rauri preisorice si campii deschise si multe obiective turistice printre care The Organ Pipes, formatiuni din piatra ce seamana cu orgile, Padurea de Piatra, padure ce dateaza de cateva milioane de ani, dar si Muntele Burnt.
Ziua5

DAMARALAND - PARCUL NATIONAL ETOSHA

Self drive 209 km
Astazi vei calatori spre Parcul National Etosha, trecand prin Khorixas si Outjo, unde te vei putea opri la o faimoasa brutarie.
Ziua6

PARCUL NATIONAL ETOSHA

Astazi vei explora Parcul National Etosha pe cont propriu. Parcul National Etosha este situat in nord vestul Namibiei in Regiunea Kunene. Caracteristica reprezentativa a zonei este o formatiune saraturoasa numita Etosha Pan, datorita aspectului unei tigai, formatiune rezultata in urma evaporarii apei din lacul candva alimentat de Raul Kunene. Etosha Pan este formata din depuneri de saruri, nisip si argila, cand ploua rareori, acumularile de apa dispar in scurt timp. In zonele limitrofe ale Etosha Pan se gasesc izvoare ce atrag numeroase animale salbatice si pasari.
Ziua7

PARCUL NATIONAL ETOSHA

Self drive 134 km
Astazi vei explora zona de sud si de est a Parcului National Etosha urmarind traseul Ongava Lodge - Okaukuejo Rest Camp - Halali Rest camp - Namutoni Rest Camp.
Ziua8

PARCUL NATIONAL ETOSHA

Self drive 285 km
Astazi vei fi calatori catre Okonjima vizitand Parcul National Etosha pe traseul Tsumeb - Otavi - Otjiwarongo. Rezervatia Okonjima este situata in vestul Podisului Waterberg, loc de fumusete stranie datoritor formatiunilor de gresie, ramasita a unor vechi munti, ce tasnesc brusc din intinderile platoului. Spectaculozitatea Muntilor Omboroko sporeste frumusetea acestor locuri. Okonjima in dialectul Herero semnifica "taramul babuinilor". In arealul Okonjima organizatia non-profit AfriCat isi dedica activitatea protejarii si conservarii speciilor de gheparzi si leoparzi; in zona vietuiesc peste 300 de specii de vietati salbatice, parte dintre ele fiind endemice. De asemenea Okonjima este si arealul unor specii de vulturi ce pot fi zariti zburand in inaltul cerului.
Ziua9

PARCUL NATIONAL ETOSHA - CAPE TOWN

Self drive 224 km
Astazi vei calatori spre Aeroportul International din Windhoek.
Vei preda autoturismul avut la dispozitie pe durata circuitului.
Bilet de avion pentru zbor international Windhoek - Cape Town.
La sosirea pe aeroportul din Cape Town vei fi intampinat de ghidul local, vorbitor de limba engleza, care iti va acorda asistenta, urmand apoi transferul la hotel.
Ziua10

CAPE TOWN - PENINSULA CAPE - CAPE TOWN

Vei face o excursie in Peninsula Cape; pe parcursul calatoriei vei admira superbele peisaje de coasta ale suburbiilor cosmopolite din Golfurile Bantry, Camps si Hout dupa care vei face o croaziera pe Insula Seal, situata la 6 km nord de Golful False; aici pot fi admirate coloniile de de foci. Dupa debarcare iti vei continua traseul spre Parcul National al Peninsulei Cape, trecand prin Chapman’s Peak.
Vei calatori de-a lungul plajelor Boulder, zona cunoscuta pentru peisajele superbe si pentru coloniile de pinguini dupa care vei ajunge in Simon’s Town. Vei vizita acest fermecator oras victorian, asezat in Golful False, ce isi datoreaza existenta unei baze navale construite in perioada coloniala britanica. Vei mai vizita si Gradina Botanica Kirstenbosch, situata la poalele Skeleton Gorge.
Ziua11

CAPE TOWN

In cadrul acestui tur vei calatori de-a lungul tarmului catre micutul orasel de vacanta Hermanus de unde te vei imbarca intr-o croaziera in care vei avea ocazia sa observi balenele. Pe drumul de intoarcere vei face o oprire la Stoney Point, in apropiere de Betty’s Bay pentru a vedea coloniile de pinguini (optional si in masura in care timpul va permite).
Ziua12

CAPE TOWN

Astazi vei avea intreaga zi la dispozitie pentru a descoperi atractiile orasului pe cont propriu. Poti face shopping in numeroasele centre comerciale din oras sau poti alege dintre tururile optionale.
Ziua13

CAPE TOWN - MAUN - DELTA OKAVANGO

Vei fi transferat la aeroportul din Cape Town cu masina privata.
Bilet de avion pentru zbor international Cape Town - Maun.
De la aeroportul din Maun vei fi preluat de ghidul local si transferat la lodge in Delta Okavango.
Ziua14

DELTA OKAVANGO

Astazi vei avea la dispozitie intreaga zi libera pentru a o petrece la lodge. De asemenea poti alege una dintre excursiile in Delta oferite de lodge. Okavango este un labirint de lagune, lacuri si canale ascunse care acopera o suprafata de peste 17.000 kilometri patrati. Aceasta succesiune de lagune, insule si insulite de diferite dimensiuni, pasuni deschise si campii inundate formeaza un mozaic uimitor de uscat si apa. Vei putea observa diversitatea faunei de aici ce cuprinde exemplare precum hipopotamul, crocodilul, rinocerul alb, rinocerul negru, bivolul african, antilopa impala, zebra, leopardul, hiena, antilopa sable precum si 400 de specii de pasari.
Ziua15

DELTA OKAVANGO - PARCUL NATIONAL CHOBE

Transfer privat Delta Okavango la Parcul National Chobe, via Kasane.
Ziua16

PARCUL NATIONAL CHOBE - LIVINGSTONE

Astazi vei fi transferat spre Livingstone unde vei fi intampinat de ghidul local si transferat la hotel.
Vei pleca intr-o croaziera pe Fluviul Zambezi, pentru a admira privelistea magnifica a apusului. Crocodilii si hipopotamii sunt principalele vedete ale apelor fluviului iar spectacolul cascadei este impresionant.
Ziua17

LIVINGSTONE

Vei calatori spre Cascada Victoria si vei vizita aceasta minune naturala. Cascada Victoria numita de bastinasi Mosi-oa-Tunya - Fumul Tunator, se afla la granita dintre Zimbabwe si Zambia intre orasele Victoria Falls si Livingstone, pe Fluviul Zambezi si a fost declarata in 1989 de UNESCO monument al naturii.
Ziua18

LIVINGSTONE - NAIROBI

Vei fi transferat la aeroportul din Livingstone cu masina privata.
Bilet de avion pentru zbor international Livingstone - Nairobi.
La sosire pe aeroportul din Nairobi vei intampinat de reprezentantul local, apoi vei fi transferat la hotel cu masina privata.
Ziua19

NAIROBI - REZERVATIA NATIONALA MAaSAI MARA

Transfer din Nairobi catre Rezervatia Nationala Massai Mara.
Vei face un safari de o jumatate de zi in Rezervatia Maasai Mara pentru a cunoaste indeaproape viata animalelor din savana.
Ziua20

REZERVATIA NATIONALA MAASAI MARA

Vei participa la un tur de safari in populara rezervatie a Kenyei - Maasai Mara. Vei avea ocazia unica de a observa in viata de zi cu pe locuitorii rezervatiei – celebrii maasai si de a cunoaste stilul lor de viata modest, in stransa legatura cu natura inconjuratoare.
Ziua21

REZERVATIA NATIONALA MASSAI MARA - PARCUL NATIONAL SERENGETI

Vei pleca spre punctul de frontiera dintre Tanzania si Kenya. Dupa trecerea granitei, vei fi intampinat de ghidul local, vorbitor de limba engleza si iti vei continua traseul spre Parcul National Serengeti.
Ziua22

PARCUL NATIONAL SERENGETI

Vei petrece o zi intreaga in Parcul National Serengeti; vei putea observa antilope, bivoli, hipopotami si crocodili, dar si lei, gheparzi, leoparzi, maimute si diferite specii de pasari, de la cele de mari dimensiuni precum strutul, pana la cele de talie mica - pasarea paradisului.
Ziua23

PARCUL NATIONAL SERENGETI - NGORONGORO

Transfer din Parcul National Serengeti catre Aria de Conservare Ngorongoro.
Vei cobori in Craterul Ngorongoro, cea mai mare caldare vulcanica intacta din lume, unde vei putea admira numeroase animale Africane printre care rinoceri negri, hipopotami, zebre, gazele, diverse subspecii de antilope. Craterul are cea mai densa populatie cunoscuta de lei alaturi de care poti vedea leoparzi, elefanti si bivoli.
Ziua24

NGORONGORO - LACUL MANYARA

Transfer din Aria de Conservare Ngorongoro spre Parcul National Lacul Manyara.
Astazi te vei bucura de un safari in Parcul National al Lacului Manyara, unde vei putea admira o bogata flora si fauna. Fauna din zona include lei, babuini, hipopotami, elefanti, girafe, antilope gnu, impala, precum si pasari migratoare: flamingo, berze si pelicani.
Ziua25

LACUL MANYARA - ARUSHA - ENTEBBE- KAMPALA

Transfer din Parcul Lacul Manyara spre Arusha unde vei servi masa de pranz la un restaurant local, urmand apoi transferul la aeroportul Kilimanjaro.
Zbor international Kilimanjaro - Entebbe.
Dupa sosirea pe aeroportul Entebbe vei fi transferat la hotel in Kampala.
Ziua26

KAMPALA - PARCUL NATIONAL BWINDI

Vei fi transferat din Kampal in Parcul National Impenetrabil Bwindi. Vei strabate zone cu peisaje de o frumusete deosebita. Pe ultima colina al acestui vast platou ondulat vei descoperi privelistea dominanta a Vulcanilor Virunga, ce se intind in Uganda, Congo si Rwanda. La nord se intinde sectorul nordic al Parcului National Bwindi, iar la sud se afla Mgahinga, sectorul sudic al parcului.
Ziua27

PARCUL NATIONAL BWINDI

Vei participa la un tur de trekking in parc. Vei trai experienta inedita de a sta in mijlocul padurii ecuatoriale alaturi de unele dintre ultimele exemplare de gorile de munte din lume. Pregatit cu pranz la pachet, aparatura foto sau video, pelerine de ploaie si cizme lungi, vei incepe drumetia pe urmele gorilelor, in padurea ecuatoriala. Ghizii te vor conduce prin jungla africana iar prin statii radio se va tine in permanenta legatura cu rangerii parcului.
Ziua28

PARCUL NATIONAL BWINDI - PARCUL NATIONAL LACUL MBURO

Transfer din Parcul Bwindi in Parcul National Lacul Mburo.
Vei face un tur de observare a vietii salbatice din Parcul National Mburo. Vei avea ocazia sa urmaresti turme de bivoli, zebre, impala, dar si o mare diversitate de specii de pasari frumos colorate.
Ziua29

Plecare din PARCUL NATIONAL LACUL MBURO

Transfer privat din Parcul National Mburo la aeroportul Entebbe din Kampala.
Ziua30

Sosire in Bucuresti

Servicii Incluse

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Windhoek; Entebbe - Bucuresti;
 • Bilet de avion pentru zbor international Windhoek - Cape Town
 • Bilet de avion pentru zbor international Cape Town - Maun;
 • Bilet de avion pentru zbor international Livingstone - Nairobi;
 • Bilet de avion pentru zbor international Kilimanjaro - Entebbe;
 • Taxele de aeroport pentru zboruri;
 • Masina inchiriata cu numar nelimitat de km, TVA si asigurare obligatorie incluse;
 • Self Drive preluare masina inchiriata
 • Self drive aeroport Windhoek - Rehoboth - Büllsport - Sesriem
 • Self drive Sesriem - Desertul Namib - Swakopmund
 • Self drive Swakopmund - Damaraland
 • Self drive Damaraland - Parcul National Etosha
 • Self drive Okaukuejo - Namutoni
 • Self drive Namutoni - Tsumeb - Otavi - Otjiwarongo - Okonjima
 • Self drive Okonjima - aeroport Windhoek
 • Self Drive predare masina inchiriata
 • Transfer privat aeroport - hotel Cape Town (PVT);
 • Excursie de o zi la Peninsula Cape, vizita Insula Seal (PVT);
 • Vizita la Simon’s Town (PVT);
 • Tur de o zi la Hermanus, croaziera de observare a balenelor (PVT);
 • Transfer privat hotel - aeroport Cape Town (PVT);
 • Transfer aeroport Maun - lodge in Delta Okavango (PVT);
 • Transfer Delta Okavango - Kasane - Parcul National Chobe (PVT);
 • Transfer Parcul National Chobe - Livingstone (PVT);
 • Croaziera la apus pe Fluviul Zambezi (PVT);
 • Vizita la Cascada Victoria (PVT);
 • Transfer privat hotel - aeroport in Livingstone (PVT);
 • Transfer privat aeroport - hotel Nairobi (PVT);
 • Transfer privat Nairobi - Rezervatia Nationala Massai Mara (PVT);
 • Safari de jumatate de zi Maasai Mara (PVT);
 • Safari de o zi in Rezervatia Maasai Mara (PVT);
 • Transfer privat Maasai Mara - Punct de Frontiera - Parcul Serengeti (PVT);
 • Safari de o zi Parcul National Serengeti (PVT);
 • Transfer privat Parcul National Serengeti - Aria de Conservare Ngorongoro (PVT);
 • Safari in Aria de Conservare Ngorongoro (PVT);
 • Transfer privat Ngorongoro - Lacul Manyara (PVT);
 • Safari de o zi in Parcul National Lacul Manyara (PVT);
 • Transfer privat Lacul Manyara - Arusha - Aeroport Kilimanjaro (PVT);
 • Transfer privat aeroport Entebbe - Kampala (PVT);
 • Transfer privat Kampala - Parcul National Bwindi (PVT);
 • Trekking de o zi in Parcul Bwindi (PVT);
 • Transfer Parcul Bwindi - Lacul Mburo (PVT);
 • Safari in Parcul National Lacul Mburo (PVT);
 • Transfer privat Parcul National Mburo - aeroport Entebbe (PVT);
 • Cazare 28 nopti la hotelurile mentionate in tipurile de camera indicate;
 • Mesele mentionate in oferta
 • Taxele de serviciu;
 • Taxa pentru al doilea sofer (in Namibia);
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7;
 • Brosuri personalizate in limba romana cu informatii despre destinatie;

Servicii Suplimentare

 • Taxa de viza si formalitati de obtinere a vizei pentru Kenya: 50 USD/persoana (se obtine inainte de data plecarii);
 • Taxa de viza si formalitati de obtinere a vizei pentru Namibia si Africa de Sud;
 • Cazare o noapte la hotel in Dubai la retur;
 • Masina inchiriata si costurile aferente pentru combustibil;
 • Alte cheltuieli legate de masina;
 • Early check-in, late check-out;
 • Excursiile optionale;
 • Mesele nespecificate in program;
 • Produse din minibar;
 • Cheltuieli personale: convorbiri telefonice, servicii curatatorie, etc;
 • Tips & Gratuities;
 • Asigurarea complexa de calatorie.