Eastern India & Nepal, 16 zile – mai 2018

Code: 4809
14 nopti / 16 zile
Categoria:
 • Eastern India & Nepal, 16 zile – mai 2018
Te invitam intr-o calatorie magica, in care vei descoperi esentele spirituale ale Indiei si Nepalului si vei trai experienta bogatelor valori religioase si a traditiilor pastrate de sute de ani. Vei explora partea de est a Indiei unde vei descoperi temple si atractii incarcate de istorie si spiritualitate. Vei vizita apoi capitala statului Nepal, Kathmandu. Valea Kathmandu mai este numita si Zona celor 7 monumente; aici se gasesc si complexele religioase Swayambhu, Bauddhanth, Pashupati si Changu Narayan.
Perioada: 18.05.2018 – 02.06.2018
Optiune cazarenr. min.
de persoane
TOTAL
TARIF / PERSOANA
Supliment
Single
CONFORT
2 pers.2.990 €890 €

 
Tip optiune Locatie Hotel Rating Tip camera
CONFORT
Calcutta PIPAL TREE 4* Standard Room
Darjeeling NEW ELGIN 4* Standard Room
Gangtok ELGIN NORKHIL 4* Standard Room
Kalimpong SILVER OAKS 4* Standard Room
Kathmandu HIMALAYA KATHMANDU 4* Standard Room
Chitwan JUNGLE VILLA RESORT 3* sup. Standard Room
Pokhara TEMPLE TREE RESORT 3* sup. Standard Room
Ziua1

plecare din Bucuresti

Ziua2

sosire in Calcutta

La sosire pe aeroportul din Calcutta vei fi intampinat de reprezentantul local, urmand a fi transferat la hotel.
Vei face un tur de oras pentru a descoperi istoria si farmecul orasului Calcutta vizitand principalele atractii ale acestuia.
Vei incepe turul in Piata Dalhousie, denumita in memoria Lordului Dalhousie, care a fost guvernatorul General al Indiei. Piata este inconjurata de unele dintre cele mai rezistente monumente Rajera din Calcutta, cum ar fi Oficiul Postal, Raj Bhawan (Casa Guvernului), Biserica Sfantul Ioan, cladirea Primariei, Cladirea Scriitorilor si alte cladiri coloniale.
In continuare vei putea admira minunea ingineriei britanie, Podul Howrah, apoi Templul jainist (numit si Templul Parshwanath).
Vei vizita Cartierul Kumartuli, faimos pentru sculptura la cald, unde nu numai ca se produc idolii de lut pentru diferite festivaluri, ci se si exporta in mod regulat. Vei merge apoi la Memorialul Victoria este atat un simbol al orasului, cat si al intregului Imperiu Britanic (Bristish Raj), Catedrala Sfantul Paul, o catedrala anglicana a Bisericii din India de Nord, iar turul se va incheia la Casa Maicii Theresa Maica Tereza, canonizata de Biserica Catolica cu numele de Sfanta Tereza de Calcutta
Ziua3

CALCUTTA - BAGDOGRA - DARJEELING

Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Calcutta.
Zbor intern Calcutta - Bagdogra.
La sosire vei fi intampinat de reprezentantul nostru local, dupa care vei fi transferat catre Darjeeling, pe un traseu de 95 de km ce va dura aproximativ 4 ore.
Ziua4

DARJEELING

Dimineata devreme vei merge spre faimosul Tiger Hill (11 km) pentru a te bucura de un rasarit de soare spectaculos. Dupa privelistea incantatoare oferita de rasarit asupra muntilor, te vom intoarce in Darjeeling. Pe traseu vei face o oprire pentru a vizita manastirea Ghoom, o manastire foarte veche cunoscuta pentru ambianta sa spirituala, pentru frumoasele thangkas (picturi pe bumbac si matase) si pentru imprejurimile spectaculoase.
Dupa micul dejun te vei bucura de o plimbare cu trenul inclus in patrimoniul Unesco, de la Darjeeling pana la Ghoom si inapoi. Pe traseul poti vizita Muzeul din Ghoom.
Dupa-amiaza vei face o vizita la Institutul de Alpinism, unde vei afla detalii despre evolutia si istoria alpinismului. Vei avea ocazia sa admiri plantatiile de ceai si varfurile muntilor acoperite de zapada printr-o plimbare cu telecabina, care te va duce la frumoasa Valea Rangit din Darjeeling.
Vei vizita lCentrul Refugiatilor Tibetani, infiintat in 2 octombrie 1959, pentru cei care l-au urmat pe Dalai Lama si au scapat din Tibet. Centrul detine acum o cresa, o scoala de asistente si o gradinita.
Ziua5

DARJEELING - GANGTOK

Vei fi transferat catre Gangtok pe un traseul de 95 de km ce va dura aproximativ 4 ore si jumatate. Restul zilei este liber.
Ziua6

GANGTOK

Vei explora orasul Gangtok, un sit budist foarte cunoscut pentru pelerinaje, frumusetea locurilor si atmosfera linistita oferita de lacuri, gradini si manastiri aflate la 1600 de m altitudine. Prima oprire va fi la Manastirea Rumtek sau Centrul de Chakra Dharma.
Vei vizita Stupa Do drul Chorten, construita de Trulshik Rinpoche, seful ordinului Nyingma al budismului tibetan in 1945, apoi Institutul de Tibetologie Namgyal, o Fabrica de obiecte artizanale , unde vei putea observa mesterii locali care se ocupa de tesut, sculptura in lemn si picturi iar turul se va incheia cu o vizita la Manastirea Enchey a fost construita pentru prima data in anii 1840, facand din Gangtok, pe atunci un mic sat, un loc de pelerinaj. Manastirea detine o colectie impresionanta de masti care sunt folosite pentru dansurile ritualuale anuale.
Ziua7

GANGTOK - KALIMPONG

Vei fi transferat catre Kalimpong pe un traseu de 83 de km ce va fi parcurs in aproximativ 3 ore.Vei face o vizita la Manastirea Zang Dog Palri Fo Brang, cunoscuta si sub numele de Manastirea Durpin. Acest sit religios are o mare importanta religioasa pentru adeptii budismului tibetan. Vei vizita apoi Manastirea Tharpa Choling Tharpa Choling este o manastire renumita construita in 1937 pe varful Tirpai, langa Kalimpong. Vei merge apoi la Thongsa Gumpa, cea mai veche manastire din Kalimpong. Ultima vizita a zilei va fi la o pepiniera de flori se gasesc din abundenta in Kalimpong.
Ziua8

KALIMPONG - BHADRAPUR - KATHMANDU

Vei fi transferat la aeroportul din Bhadrapur.
Zbor international Bhadrapur - Kathmandu.
La sosirea in capitala nepaleza vei fi transferat la hotel.
Vei vizita piata Kathmadu Durbar, aflata in fata vechiului Palat Regal, fosta resedinta monarhica. A fost una din cele trei piete regale din Valea Kathmandu, facand astazi parte din patrimoniul UNESCO. Piata a fost inconjurata de peste 50 de pagode, temple si palate construite din lemn, dar o parte din ele au fost distruse in timpul cutremurului din 2015.
Ziua9

KATHMANDU

Vei vizita Templul Pashupatinath aflat in apropiere de Kathmandu; Pashupatinath inseamna in traducere "zeul tuturor animalelor", unul din numele atribuite Zeului Shiva. Templul avand doua acoperisuri aurite si porti masive din argint este un important loc de pelerinaj pentru hindusi.Vei vizita Stupa Boudhanath, situata la 8 km de capitala Kathmandu. Cladirea este impresionanta prin cele patru perechi de ochi care privesc in cele patru directii cardinale, veghind comportamentul corect al oamenilor si prosperitatea lor.Vei vizita Bhaktapur, recunoscut in lume pentru arta eleganta, cultura fabuloasa si stilul de viata local. Mai este cunoscut si ca Orasul Culturii, Mostenirea Vie sau Bijuteria Culturala a Nepalului. Bahktapur este mai mult un muzeu deschis, capodoperele monumentale sunt nenumarate, Piata Bhaktapur Durbar este o bijuteriei nu numai a locatiei in sine ci a intregului Nepal. Vei vedea Palatul cu 55 de ferestre, Poarta de Aur, Clopotnita Taleju, Templul Bhairavnath, Templul Dattatreya, Statuia lui Bhupatindra Malla.
Ziua10

KATHMANDU - CHITWAN

Vei fi transferat catre Chitwan pe un traseu de 185 km care va dura aproximativ 6 ore. Vei face o plimbare in satul Chitwan pentru a observa stilul de viata, activitatile zilnice si obiceiurile locale ale comunitatii Tharu. Vei vizita apoi Muzeul Tharu unde vei admira mici colectii de costume, instrumente si materialele specifice zonei si stilului de viata al oamenilor din comunitatea Tharu. Vei incheia aceasta zi cu un apus de pe raul Rapti.
Ziua11

CHITWAN

Vei avea ocazia sa faci o plimbare pe spatele unui elefant printre vegetatia luxurianta a Parcului National Chitwan, unde vei observa viata salbatica a zonei.
Vei pleca apoi intr-o plimbare relaxanta cu canoea. Este o buna oportunitate de a urmari diferitele tipuri de pasari si animale in habitatul lor natural. Aventura in jungla continua cu o plimbare in natura, unde, pe langa fauna diversa, vei descoperi si diferitele tipuri de plante si ierburi. Vei vizita si Centrul de Crestere al Elefantilor unde vei vedea elefanti alaturi de puii lor si vei afla mai multe despre eforturile de crestere a elefantilor.
Seara vei participa la un spectacol cu dansuri culturale Tharu. Spectacolul consta intr-un dans tribal melodic realizat de barbati si femei cu ajutorul unor tamburine si a unor bete, reprezentand modalitatea prin care tin departe de habitatul uman animalele salbatice.
Ziua12

CHITWAN - POKHARA

Vei fi transferat catre Pokhara pe un traseu de 150 km care va dura aproximativ 5 ore.
Ziua13

POKHARA

Vei pleca intr-un tur pentru a vizita atractiile principale si imprejurimile orasului Pokhara. Vei incepe cu  Cascada lui Davi apoi Pestera Gupteshwor, o minune a naturii in Pokhara, veche de 599 de ani. In timp ce localnicii au inaintat in pestera, au descoperit un obiect asemanator Lordului Shiva care s-a format in mod natural. Vei vizita apoi Templul Bindhabasini, templu dedicat zeitei Hindu Durga, zeitatea pazitorului ales de Pokhara. Vei mai vizita Bazarul traditional din Pokhara, o piata colorata, plina cu magazine care vand produse de baza, tesaturi, produse cosmetice, suveniruri.
Mai tarziu vei merge spre Lacul Phewa pentru o plimbare cu barca. Lacul Phewa este al doilea ca marime din Pokhara, in care muntii din apropiere se reflecta. De asemenea se poate observa o mica insulta cu templul Tal Barahi in mijloc.
Ziua14

POKHARA - KATHMANDU

Vei fi transferat catre Kathmandu pe un traseu de 200 km care va dura aproximativ 6 ore.
Ziua15

plecare din Kathmandu

Ti se va asigura transferul de la hotel la aeroportul din Kathmandu.
Ziua16

sosire in Bucuresti

Servicii Incluse

 • Bilet de avion pentru zbor intern Calcutta - Bagdogra;
 • Bilet de avion pentru zbor international Bhadrapur - Kathmandu
 • Transfer aeroport - hotel Calcutta
 • Tur de oras Calcutta
 • Transfer aeroport Bagdogra - hotel Darjeeling
 • Tur de o zi Darjeeling
 • Transfer Darjeeling - Gangtok
 • Tur de oras Gangtok
 • Transfer Gangtok - Kalimpong
 • Tur de o zi Kalimpong
 • Transfer Kalimpong - Bhadrapur
 • Transfer aeroport - hotel Kathmandu
 • Vizita in Piata Kathmandu Durbar;
 • Vizita la Templul Pashupatinath;
 • Vizita la Stupa Boudhanath;
 • Vizita in Bhaktapur
 • Transfer Kathmandu - Chitwan
 • Tur de o zi Chitwan
 • Transfer Chitwan - Pokhara
 • Tur de o zi Pokhara
 • Transfer Pokhara - Kathmandu
 • Transfer hotel - aeroport Kathmandu
 • Cazare 14 nopti la hotelurile mentionate in tipurile de camera indicate;
 • Mesele mentionate in oferta

Servicii Suplimentare