Sri Lanka Total

Code: 1888
21 nopti / 24 zile
Categoria:
 • Sri Lanka Total
Book & Fly iti propune un circuit in Sri Lanka, un circuit in care vei descoperi aceasta destinatie fascinanta, cu numeroase monumente istorice si religioase, dar si cu parcuri si rezervatii naturale de o biodiversitatea accentuata. Intinsa pe o suprafata de aproximativ 65.000 km², insula tropicala Sri Lanka dispune de 8 situri declarate Patrimoniu Universal de catre UNESCO, 1330 km de coasta, 15 parcuri nationale, peste 500.000 de acri de plantatii de ceai, 250 acri de gradini botanice, 350 de cascade si o cultura ce incepe acum 2500 de ani. Vei vizita zona centrala a tarii cu Sigiriya, Anuradhapura si Dambulla, orasele Kandy si Pollonaruwa, te vei bucura de natura explorand plantatiile de ceai din Dickoya, Muntii Knuckles, Padurea Tropicala Sinharaja, Parcurile Nationale Wilpattu si Yala, vei trai o experienta autentica si inedita la complexul Mudhouse si in Tabara de Aventura Kitulgala, iar la final te vei relaxa pe plajele tropicale din Tangalle.
Perioada: 01.11.2017 – 30.06.2018
Optiune cazarenr. min.
de persoane
TOTAL
TARIF / PERSOANA
Supliment
Single
CONFORT
2 pers.6.690 €4.390 €

 
Tip optiune Locatie Hotel Rating Tip camera
CONFORT
Anamaduwa THE MUD HOUSE LODGE 5* Standard Room
Sigiriya DEHIGAHA ELA ECO LODGE 4* sup. Tree House
Muntii Knuckles CORBET’S VIEW LODGE 4* Standard Room
Kitulgala MAHOORA TENTED SAFARI CAMPS KITULGALA cort Mobile Tent
Dickoya GOVERNOR’S MANSION 4* sup. Deluxe Room
Parcul National Sinharaja MAHOORA TENTED SAFARI CAMPS SINHARAJA cort Mobile Tent
Parcul National Yala BIG GAME CAMPING cort Mobile Tent
Tangalle BUCKINGHAM PLACE 4* sup. Balcony Standard Room
Ziua1

plecare din Bucuresti

Ziua2

sosire la MUDHOUSE COMPLEX

Vei fi transferat din Colombo catre complexul Mudhouse. Durata transferului va fi de aproximativ 2:30 ore.
Ziua3

COMPLEX MUDHOUSE

Dimineata devreme, vei face o excursie de aproximativ 1:30 ore, pentru a te bucura de cantecul de dimineata al pasarilor si pentru a observa numeroasele specii ascunse prin copaci (au fost observate cel putin 100 de specii). Vei primi de la complex binoclu si materiale informative, pentru a putea identifica speciile observate.Vei face un tur cu bicicleta la templul Paramakanda. Acesta este situat la 2 km de Complexul Mudhouse si este accesibil printr-o plimbare cu bicicleta sau cu tuk-tukul. Datand din timpul domniei regelui Walagamba in anii 89-77 i.Hr., povestea templului este invaluita in mituri si legende, de la istorisiri despre puteri misterioase ascunse in spatele usilor, pana la reteaua de tuneluri nedescoperite care leaga acest templu de alte temple aflate in alte regiuni muntoase. Urcand pe scara de piatra ce duce in varful stancii, te poti bucura de o vedere panoramica spectaculoasa.Vei face o plimbare cu caiacul pe lac, prilej cu care vei putea observa pasarile si te vei bucura de privelistile din jur si de frumusetile naturii.
Ziua4

COMPLEX MUDHOUSE

Astazi vei vizita un sat traditional, pentru a observa stilul de viata rural traditional si activitatile de la ferme. Majoritatea localnicilor sunt agricultori, zona este inconjurata de campuri de orez, care sunt irigate cu diverse rezervoare. Budismul este religia predominanta a zonei, dar exista si sate crestine si musulmane.Vei vizita situl arheologic Tonigala. Inscripiiile de la Tonigala dateaza din perioade diferite, unele dintre acestea fiind din perioada marilor regate Anuradhapura si Polonnaruwa. Inscriptia principala este considerata a fi dovada celui mai vechi sistem financiar si bancar din lume, care detaliaza ratele dobanzilor si conditiile de depozitare a cerealelor, untului si banilor si sugereaza, de asemenea, ca in Sri Lanka a existat una dintre cele mai vechi forme cunoscute de economie de piata. Inscriptiile sunt in Old Brahmi si pot fi vazute ca replici in picturi la mai multe temple din zona.
Ziua5

MUDHOUSE COMPLEX - PARCUL NATIONAL WILPATTU - MUDHOUSE COMPLEX

Astazi veti face o excursie safari la Parcul National Wilpattu. Wilpattu este cel mai mare parc national din Sri Lanka, acoperind o suprafata de 130.000 de hectare. Parcul este considerat un fenomen natural datorita celor peste 60 de depresiuni ce datorita ploii se umplu cu apa formand villus, mici lacuri naturale cu apa dulce. Denumirea provine de la Wilu Pattu si inseamna taramul lacurilor. Wilpattu este deasemenea unul din cele mai cunoscute Parcuri Nationale ce adaposteste leoparzi. Leopardul, elefantul, lenesul, sacalul, sambarul, caprioara, bizonul si sacalul sunt doar o parte din cele 31 de specii de mamifere care vietuiesc in parc, alaturi de multe specii de pasari, printre care si cormoran, bufnita, egreta, vultur.
Ziua6

MUDHOUSE COMPLEX - ANURADHAPURA - SIGIRIYA

Vei fi transferati orasul Anuradhapura.Astazi vei face un tur in orasul istoric Anuradhapura. Vei vedea mai intai Copacul Sacred Bo, cel mai batran copac din lume atestat istoric si Palatul Brazen construit in secolul II i.e.n de calugarii care aveau grija de copacul sfant, o cladire cu acoperis de bronz avand 1600 de coloane ce sustineau cele 9 etaje toate decorate cu argint si pietre pretioase. Alte obiective pe care le vei vizita in Anuradhapura sunt Templul Ruwanweli Seya Dagoba, vestigiile manastirilor budiste Abhayagiri si Jetavanarama si Statuia lui Buddha de Smarald.Vei fi transferat catre Sigiriya, unde vei fi cazat la hotel.
Ziua7

SIGIRIYA

Vei face un tur cu bicicleta in Sigiryia si zona Lacului Kandalama. Abandonata in 1155, vechea citadela de piatra Sigiriya, a fost redescoperita in 1828 aducand in atentie momente importante din trecutul istoric al insulei. Sigiriya a fost pentru o perioada in Evul Mediu capitala a insulei in timpul Dinastiei Dhatusena. Folosita initial in secolul al III-lea i.e.n. de calugarii budisti ca loc de refugiu si meditatie, a servit ulterior ca resedinta si fortareata pentru Kashyapa - mostenitorul Regelui Dhatusena. Lacul Kandalama este un lac artificial creat prin construirea unui baraj peste raul Mirisgoniya. Lacul este inconjurat de dealuri si, unde nu a existat o bariera naturala, barajul a fost ridicat de oameni folosind piatra cioplita. Ridicarea barajului a insemnat crearea unui sistem de irigatii pentru terenurile agricole, sustinerea pescuitului, precum si asigurarea unei surse de aprovizionare cu apa potabila.
Vei vizita Fortareata de Piatra din Sigiriya, costruita in secolul al V-lea; aici se afla citadela Lion Rock ce se ridica 200 de metri peste jungla din imprejurimi. In preajma pot fi admirate gradinile, dar si frescele Heavenly Maidens, pictate cu pigmenti naturali.
Ziua8

SIGIRIYA - POLLONARUWA - HABARANA - SIGIRIYA

Vei fi transferat catre orasul Polonnaruwa, unde vei vizita orasul istoric, a doua capitala a Sri Lankai, construit intre secolele XI si XII e.n. Aici vei vedea ruinele Palatului Regal, Gal Viharaya cu cele patru splendide statui ale lui Buddha, Sala Audientelor, Baile Lotus, statuia Regelui Parakramabahu si Parakrama Samudraya un lac construit de acesta. Vei admira si alte monumente: Templul Shiva si ruinele fostului Templu al Dintelui. Vei ajunge apoi in Habarana unde vei face o plimbare cu carul traditional, tras de boi, pentru a experimenta viata rurala traditionala. Te vei bucura de peisajul campurilor agricole si vei observa modul in care fermierii isi protejeaza culturile de animale salbatice.
Ziua9

SIGIRIYA - KANDY - MUNTII KNUCKLES

Dis de dimineata, vei fi transferat in Dambulla, pentru o plimbare la rasarit cu balonul cu aer cald. Plimbarea cu balonul cu aer cald este o experienta matinala, care incepe cu putin timp inainte de rasaritul soarelui, pentru a profita de atmosfera rece de dimineata si pentru a putea observa cum natura se trezeste la viata intr-o noua zi. Balonul pluteste deasupra copacilor, a faunei salbatice, a lacurilor si a raurilor, a locurilor culturale si gospodariilor rurale, la inaltimi intre 150 m si 600 m, oferindu-va un sentiment de pace si liniste.Vei fi transferat catre Muntii Knuckles, pe o distanta de aproximativ 5 ore. Pe drum, vei face o oprire in Kandy, pentru a vizita Templul Dintelui, unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult budiste, inclus pe Lista Patrimoniului Universal UNESCO din 1988.
Ziua10

MUNTII KNUCKLES

Vei face o drumetie pe munte, pana vei ajunge la punctul panoramic Corbet’s Gap, cel mai atractiv punct panoramic din Muntii Knuckles. Lantul montan este situat intre orasele Kandy si Matale si are cinci varfuri cu inaltimi de peste 1500 m, sub forma unui pumn inclestat (de aici si denumirea de knuckles, care inseamna incheietura). Masivul este un adevarat microcosmos climatic, la altitudini mari existand o serie de paduri izolate de nori care adapostesc fauna si flora specifice.Vei face o plimbare cu bicicleta pe o sosea montana. Muntii Knuckles sunt un adevarat paradis pentru cei care iubesc excursiile montane, pe jos sau cu bicicleta, oferind numeroase trasee montane de-a lungul unor rauri limpezi, prin paduri dense, cu cascade si plantatii de ceai luxuriante, alaturi de campuri terasate si gradini domestice colorate.
Ziua11

MUNTII KNUCKLES - KITULGALA

Vei fi transferat catre Tabara de aventura din Kitulgala, pe o distanta ce va fi parcursa in aproximativ 6 ore. Tabara de aventura este renumita pentru hiking, rapel si sarituri de pe stanci si cascade, dar mai ales pentru rafting pe raul Kelani.
Ziua12

KITULGALA

Vei face un traseu de ciclism montan de 1:30 ore pana in varful unei cascade si apoi vei cobori in rapel cascada. Vei continua traseul de ciclism montan prin sat si apoi vet cobori muntele pe drumul principal, pentru aproximativ 1:30 ore. Traseul este astfel constuit incat sa va ofere o experienta completa, acoperind munti, vai, paduri tropicale, lacuri si sate retrase. Te vei bucura apoi de o experienta unica, in aproximativ 90 minute de rafting pe Raul Kelani. Aceasta incantatoare aventura este potrivita atat pentru amatori cat si pentru profesionisti. In timpul turei vei experimenta emotia de a parcurge un traseu prin zone foarte rapide ale raului dar si prin zone mai linistite. Raul Kelani ia nastere in inima rezervatiei si curge prin depresiunea Kithulgala fiind renumit pentru peisajele unice ce se pot vedea aici. Tabara de aventura organizeaza activitati de rafting din anul 2000, iar personalul care te va insoti este calificat, bine pregatit, instruit si licentiat in cadrul BCU (British Canoe Union), experienta dumneavoastra fiind nu doar una emotionanta, dar si foarte sigura.
Ziua13

KITULGALA - DICKOYA

Vei fi transferat catre Dickoya, pe o distanta ce va fi parcursa in aproximativ 2 ore. Aici te vei caza la Governor’s Mansion (Conacul Guvernatorului), unde vei experimenta stilul de viata al elitei britanice din perioada coloniala. Complet restaurat, acest conac este situat la o inaltime de 1.220 m, in climatul rece al faimoasei vai de ceai Dickoya si ofera turistilor experienta unei calatorii inapoi in timp, in perioada cand britanicii numeau aceste taramuri acasa.
Ziua14

DICKOYA

Vei avea aceasta zi libera la dispozitie pentru a te bucura de facilitatile conacului Governor’s Mansion. Te poti relaxa admirand peisajul oferit de plantatiile de ceai in timp ce savurezi un ceai Ceylon in gradina conacului, ascultand in acelasi timp ciripitul pasarilor si susurul raului. In interiorul conacului peretii din lemn, podelele vechi si semineele grandioase, alaturi de apartamentele exclusiviste, antichitatile originale si obiectele din alama expuse dau viata opulentei din trecut. Camerele au plafoanele pictate, podeaua din lemn de tec, mobilier de epoca decorat cu materiale din matase si bumbac, seminee in stil vechi, bai modere. Imbinand bucataria traditionala sri lankeza cu meniul international, conacul ofera o gama variata si delicioasa de feluri de mancare pentru micul dejun, masa de pranz si cina, preferintele culinare putand fi anuntate inainte de sosire sau discutate personal cu bucatarul sef. Vei servi ceaiul traditional de seara insotit de tarte, prajituri si dulceata intr-un cadru pitoresc, in gradina. Conacul pune la dispozitie si jocuri de societate moderne, Badminton, Karaoke, TV prin satelit si Internet.
Ziua15

DICKOYA - ADAM’S PEAK

Vei vizita Biserica Warleigh, situata la aproximativ 15 minute de Conacul Governor’s Mansion. Biserica a fost construita in stilul arhitectural bisericeasc britanic, de William Scott, in anul 1878. La interior, se poate vedea biblia originala care a fost daruita bisericii.Seara, in jurul orei 23:30, vei fi transferat la baza muntelui, pentru a incepe ascensiunea spre Adam’s Peak.
Ziua16

ADAM’S PEAK - DICKOYA

Vei incepe sa urci spre Adam’s Peak (Varful lui Adam) in jurul orei 01:00 si vei ajunge in varf in 3-4 ore, in functie de viteza cu care urci. Cel mai sfant munte din Sri Lanka, Adam’s Peak are o mare importanta atat pentru budisti (care cred ca amprenta din varf este a lui Buddha), cat si pentru crestini (care cred ca ii apartine Sf. Toma), hindusi (care asociaza cu Shiva amprenta) si musulmani (ca fiind al lui Adam). Vei admira un rasarit de soare spectaculos, apoi vei incepe coborarea catre poalele muntelui, unde vei fi intampinat de sofer (in jurul orei 10:00-11:00) si transferat la conac, pentru a petrece restul zilei.
Ziua17

DICKOYA - SINHARAJA

Vei fi transferat catre Sinharaja, pe o distanta ce va fi parcursa in aproximativ 4 ore. Te vei caza in camping.Vei face o plimbare prin padurea tropicala Sinharaja, singura padure tropicala primitiva din Sri Lanka, care pe intreaga suprafata de 50 hectare nu are decat o singura poteca ce o traverseaza. Vei vedea peisaje neatinse cu vegetatie pe mai multe etaje.
Ziua18

SINHARAJA - PARCUL NATIONAL YALA

Vei face o excursie de observare a pasarilor in padurea tropicala Sinhajara. Aici se gasesc specii precum papagalul Layard‘s, papagalul Loriculus, graurul sri lankez, graurul cu fata alba, malchoca cu fata rosie si gaita albastra. Din cele 26 de specii de pasari endemice din Sri Lanka, 20 se gasesc in aceasta rezervatie.Vei fi transferat catre Parcul National Yala, pe o distanta ce va fi parcursa in 4-5 ore.
In Parcul Yala vei participa avea ocazia unica de a face un safari in Parcul National Yala si de a observa, de la bordul autovehiculelor 4x4 viata salbatica a acestui ecosistem divers. Vei putea repera specii de animale precum elefantul, antilopa, crocodilul, bivolul de apa sau leopardul. Parcul este constituit din 9 ecosisteme ce contin specii deosebite de flora si fauna tipice insulei, multe dintre ele endemice (printre care 44 specii de mamifere, 46 specii de reptile, 18 specii de amfibieni, 21 specii de pesti, 90 de specii de pasari).
Ziua19

PARCUL NATIONAL YALA

Vei participa la un safari in Parcul National Yala. De la bordul autovehiculelor 4x4 vei putea observa specii de animale precum elefantul, antilopa, crocodilul, bivolul de apa sau leopardul. Parcul este constituit din 9 ecosisteme ce contin specii deosebite de flora si fauna tipice insulei, multe dintre ele endemice.
Ziua20

PARCUL NATIONAL YALA - TANGALLE

Vei face safari in Parcul National Yala. Apoi vei reveni in camping pentru micul dejun.Vei fi transferat catre Tangalle, pe o distanta ce va fi parcursa in aproximativ 2 ore.
Ziua21

TANGALLE

Dupa micul dejun, vei face o plimbare cu canoe in laguna Regawa. Laguna poseda o biodiversitate bogata, cu o flora si fauna variate. Tot aici, in sezonul potrivit, pot fi observate testoasele depunand oua. Vei vizita apoi Templul antic Mulkirigala, unul dintre cele 64 de temple construite de regele Kavantissa, si care aminteste de Templul Dambulla. Templul de piatra a fost cunoscut sub multe denumiri atat in trecut cat si in prezent, cand este numit si Mulgirigala, Muvathitigala, Muhudungiri si Dakkhina Vihara, din diverse motive. In epoca Anuradhapura, se credea ca unul din cele 32 de puieti produsi de arborele Jaya Sri Maha Bodhi din capitala a fost plantat pe aceasta locatie, de aceea templul era cunoscut sub numele de Giriba Viharaya. Conform unei inscriptii de piatra gasita langa un iaz, in timpul epocii Polonnaruwa templul era denumit Samuddagiri Viharaya.
Ziua22

TANGALLE

Ai aceasta zi libera pentru a te putea bucura de plaja, soare si de frumusetea peisajelor. Cu o clima calda si majoritatea zilelor insorite, zona a devenit deosebit de atractiva pentru iubitorii de sejururi de plaja exotice. Vei putea beneficia de facilitatile resortului si poti aborda diverse sporturi nautice printre care scuba diving si surfing.
Ziua23

plecare din TANGALLE

Vei fi transferat catre aeroport in Colombo. Durata transferului va fi de aproximativ 5 ore.
Ziua24

sosire in Bucuresti

Servicii Incluse

 • Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Colombo - Bucuresti;
 • Transfer Colombo - Mudhouse
 • Tur de birdwatching Mudhouse
 • Tur cu bicicleta Mudhouse Paramakanda
 • Plimbare cu caiacul Mudhouse
 • Vizita la un sat traditional
 • Vizita Tonigala
 • Safari de o zi Parcul National Wilpattu
 • Transfer Mudhouse - Anuradhapura
 • Tur de oras Anuradhapura
 • Transfer Anuradhapura - Sigirya
 • Tur cu bicicleta Sigiriya
 • Vizita la Fortareata de Piatra din Sigiriya
 • Tur de o zi Polonnaruwa & Habarana
 • Plimbare cu balonul Dambulla
 • Transfer Sigiriya - Kandy - Muntii Knuckles
 • Tur de jumatate de zi Corbet’s Gap Muntii Knuckles
 • Plimbare cu bicicleta Muntii Knuckles
 • Transfer Muntii Knuckles - Kitulgala
 • Tur de o zi Kitulgala
 • Transfer Kitulgala - Dickoya
 • Zi libera Dickoya
 • Transfer Dickoya - Adam’s Peak
 • Ascensiune pe Adam’s Peak
 • Transfer Dickoya - Sinharaja
 • Trekking padurea tropicala Sinhajara
 • Tur de birdwatching Sinhajara
 • Safari Parcul National Yala
 • Safari de o zi Parcul National Yala
 • Safari de jumatate de zi Parcul National Yala
 • Transfer Parcul National Yala - Tangalle
 • Tur de o zi Tangalle
 • Zi libera Tangalle
 • Transfer Tangalle - Colombo
 • Cazare 21 nopti la hotelurile mentionate in tipurile de camera indicate;
 • Mesele mentionate in oferta
 • Transportul pentru circuit si transferurile se fac cu autocar sau minivan, dotat cu aer conditionat, cu sofer/ghid vorbitor de limba engleza;
 • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program;
 • Taxele de serviciu si TVA;
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7;
 • Brosuri personalizate in limba romana cu informatii despre destinatie;

Servicii Suplimentare

 • Taxa de viza Sri Lanka: 25 Euro/persoana;
 • Early check-in, late check-out;
 • Excursiile optionale;
 • Mesele nespecificate in program;
 • Produse din minibar;
 • Cheltuieli personale: convorbiri telefonice, servicii curatatorie, etc;
 • Tips & Gratuities;
 • Asigurarea medicala.